График на прием на ученици в 5-ти клас в СМГ П. Хилендарски за учебната 2014 / 2015 г

г. 09:46 ч.
График на прием на ученици в 5-ти клас в СМГ П. Хилендарски за учебната 2014 / 2015 г
Софийската математическа гимназия публикува график за подаване на документи и провеждане на финалното състезание Откриване на млади таланти, което е с най-голяма тежест за прием на бъдещи петокласници в училището.
- Записването за Откриване на млади таланти ще е от 02.06 до 14.06 в книжарницата на СМГ.
- На 16.06 в СМГ ще бъде публикуван списък с предварителен рейтинг от състезанията ЧХ, СМТ, областен на Олимпиада и Кенгуру на записалите се за финалното състезание четвъртокласници. Предварителният рейтинг ви дава 25% от крайната оценка, на база на която се извършва приема в СМГ за 5-ти клас!
- От 16.06 до 20.06 ще можете да подадете заявление за корекция на предварителния рейтинг ако смятате, че изнесените данни са погрешни.
- В събота, 21.06.2014 е голямата дата - от 9 часа сутринта ще се проведе финалното състезание Откриване на млади таланти 2014. Запомнете - за да бъде допуснато за участие, детето трябва да носи документ за самоличност СЪС СНИМКА - лична карта или международен паспорт.
- Резултатите от ОМТ 2014 ще бъдат изнесени в СМГ на 30.06, 9 часа. Още в същия ден, от 12:30 ще бъде награждаването и на първенците. Напомням ви, че първите 10 влизат в СМГ без значение от предварителния им рейтинг. Това е и денят, в който състезателите могат да проверят решенията си и да поискат преразглеждане на резултата.
- На 01.07 следобяд, в СМГ ще бъде разлепен списък с ученици, които са поканени за записване в математическата гимназия.
- На 02, 03 и 04 юли са дните за записване на бъдещи СМГ-ейци. Записването е от 09 до 12 часа и от 13 до 16 часа. Необходими документи за записване - Оргинал на удостоверение за завършено начално образование и Молба по образец.
Предвид опита от минали години - запиването в първия ден е ад - ръгане, блъскане, часове виснене на опашка и страшна, изнервена с право секретарка :) Помислете - няма да останете незаписани, ако видите голяма опашка, вместо да чакате - оставете записването за следващия ден. Обикновено, последния ден следобед пред секретариата на СМГ вече няма никой :)
              
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+