Уроци и курсове по математика

Автор: ,
Уроци, курсове и школи по математика
Математиката е най-важния предмет, изучаван от учениците. Оценките по математика са ключов критерий, от който зависи възможността за избор на качествена гимназия и университет.
За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас.

Знанията трябва да се обогатяват с допълнителни школи, уроци и курсове по математика.
За да се гарантира напредък, курсовете по математика трябва да се посещават перманентно. Трудно може да се очаква 7 години лежерно учене в училище и после, с един курс да се навакса целият пропуснат материал...

При избора на подготовка по математика можете да избирате измежду два подхода:
• Да се доверите на частен учител с индивидуални уроци
• Да запишете ученика на някой от многобройните курсове и школи, провеждани в страната и особено в София, където конкуренцията и подготовката са най-високи.
Моето мнение е, че наистина добрите учители по математика не могат да бъдат ангажрани за частни уроци. Те са много търсени заради познанията им и отличния подход към учениците, затова са заети с разпространяване на знания в по-големи групи в курсове и школи, а не с индивидуални ученици.
От друга страна, материалът, който се засяга в НВО и матурите и от който зависи избора на бъдещо училище е относително лесен и по силите на учители, които не са светила в състезателната математика.
Общо правило няма - в зависимост от нагласата на вашето дете, по-удачен може да е единият или другият вариант.

При всички положения, ако заложите на индивидуални уроци по математика при частен учител, задължително карайте ученика да се явява на някой от многобройните пробни изпити, които се организират от школи и училища през цялата учебна година. Това е единственият начин да разберете как се справя вашето дете спрямо останалите.
Разберете, че не е от значение индивидуалния резултат. Mожете да мислите, че ученикът се справя добре, но ако 30% от набора му се справя по-добре от него, желаните гимназии ще останат химера...

На тази страница ще се постараем да събираме полезна информация за уроци, школи и курсове по математика - кой ги организира, какви са предимствата им и кога се провеждат. Списъкът няма да е пълен в началото, но се надяваме с общи сили и ваша помощ да го направим подробен и полезен.
До името на всяка школа ще видите линк, на който можете да изпратите вашето мнение за съответната школа на Email.
Моля, изпращайте мнения за да могат други ученици и родители да добият по-точна представа за съответната школа по математика.
Също така, ако вашата школа организира курсове по Математика, но не е представена в този списък, изпратете ни мейл с кратка информация за нея за да бъде добавена.

Уроци, Школи и Курсове по Математика в София

Уроци и курсове по математика в СИкадеми

Подробности | Коментирай

Уроци и курсове по математика в школа Олимпийци

Подробности | Коментирай

Уроци и курсове по математика в СМГ

Подробности | Коментирай

Уроци и курсове по математика в ПЧМГ

Подробности | Коментирай

Уроци и курсове по математика в Школа Сан Стефано

Подробности | Коментирай

Уроци и курсове по математика в Образователни Висини

Подробности | Коментирай

Уроци и курсове по математика в Междучасие

Подробности | Коментирай

Курсове по математика на школа Софроний

Подробности | Коментирай

Уроци и курсове по математика в Работилница за знание

Подробности | Коментирай

Уроци и курсове по математика в Регалия

Подробности | Коментирай

Уроци и курсове по математика в Образователни Технологии

Подробности | Коментирай

Уроци и курсове по математика в Милениум

Подробности | Коментирай


Оценете страницата: 3,9 / 96 гласа


Facebook
Facebook
RSS
RSS