Националният ни отбор с неповторимо слабо представяне на международната олимпиада по математика IMO 2013

г. 09:14 ч.
Националният ни отбор с неповторимо слабо представяне на международната олимпиада по математика IMO 2013
Излязоха резултатите от най-важното математическо състезание от световен мащаб за годината - международната математическа олимпиада IMO 2013.
България и Руимъния са единствените две страни в света, които са участвали неизменно на всики 54 проведени досега олимиади. В близкото минало, освен с участие, страната ни можеше да се похвали и със страхотни резултати, върхът на които е през 2003 година, когато България е на върха, едноличен победител в Олимпиадата.
Само 10 години по-късно, страната ни е на дъното - бележи най-слаб резултат от всичките си участия досега.
За 53 години отборът ни винаги е бил в първите 21 отбора, а тази година сме заели незавидното и непривично за нас 38-мо място в отборното състезание. В индивидуалната класация няма българин сред първите 100...
Да се надяваме, че резултатите ще бъдат анализирани както трябва и ще бъдат взети необходимите мерки това да не се превърне в практика...
Най-интересната и важна дилема в случая е къде се корени всъщност проблема - в недостатъчно сериозната подготовка и организация, в липсата на късмет или просто толкова си можем?
Ако причината е първата... лошо.
Информация, новини, задачи и решения от Международна Олимпиада по Математика - IMO
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+