Лятото е към своя край, математиците започват своята подготовка за Математически Боеве 2013 в Созопол

г. 07:33 ч.
Лятото е към своя край, математиците започват своята подготовка за Математически Боеве 2013 в Созопол
Вече се вижда края на ваканцията. Математическите гимназии започнаха подготовката за първото математическо състезание за сезона - Математически Боеве 2013, които се провеждат в рамките на IV Български фестивал на младите математици Созопол 2013.
Състезанието се провежда за 4-та поредна година и е под патронажа на кмета на Бургас.
За съжаление, тази година организаторите са решили да го изтеглят в извънучебно време 8-15 септември и една от най-притегателните му страни - да си в Созопол на състезание, докато другите учат вече я няма...
Децата се състезават в 3 отделни възрастови групи - 6-7 клас, 8-9 клас и 10-12 клас. Регламентът е нетрадиционен, отбори от максимум 6 човека получават сутрин задачи, решават, обсъждат, а следобед защитават своите решения в директен сблъсък с друг отбор под погледа на компетентно жури. Това се повтаря в 4 кръга, а най-накрая има финал, който да определи най-добрите от добрите.
От началото на тази седмица започнаха школи за подготовка и определяне на отбори за състезанията. По моя информация, такива провеждат и СМГ, и ПЧМГ. Пловдивската Академия 21 век също подготвя децата за Математически Боеве 2013 по време на провеждащия се в момента математически лагер в Аркутино.
Успех на всички математици, пожелавам им да се преборят за място в отборите и да се забавляват много на предстоящото едноседмично състезание.
Повече информация за Математически Боеве 2013 и IV Български фестивал на младите математици можете да намерите на официалната страница на състезанието.

Всякакви въпроси относно Математически Боеве 2013 Созопол (обмяна на информация, задачи, решения, организация, транспорт) можем да обсъдим в специалната тема във форума ни.
Информация, новини, задачи и решения от Фестивал на младите математици - Математически Боеве, Созопол
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+