Започва учебната 2013 / 2014 година

г. 09:01 ч.
Започва учебната 2013 / 2014 година
Днес е началото на новата учебна година. След дълга и надявам се ползотворна за всички почивка дойде време децата да запретнат ръкави и да се подготвят за попиване на знания.
Тази година, за пръв път в клас ще влязат 63596 първокласника. Общо учениците ще са 755674. Учителите, както през всички последни години не са в първа младост. От огромната 127-хилядна армия, само 3% са под 29 години...
Какво ли ново и хубаво ще измисли родното ни Министерство през тази година? Според мен нищо, особено като слушам приказките на Клисарова, че предизвикателството пред МОН било започването на поетапно оборудване на училища с таблети, интерактивни дъски и безжичен интернет. Първо, започването никога не е предизвикателство, завършването на даден проект може да се окачестви като такова. Второ, положението в момента е трагично във всички аспекти и надали технологичният е най-важен. А и... дали преди да говорим за таблети не е по-добре да резнем кранчето на няколкото печатници като ги задължим да публикуват всички учебници и помагала в електронен вид??? Какво ще ги правят децата тези таблети в противен случай - Енгри бърдс ли да играят... Трето, останах с впечатление, че миналите управляващи загубиха 4 години в изготвяне на нов закон за образованието, който така и не беше приет. Новите като че ли забравиха, че имат довършителни работи по него и думичка се не чува. Абсурдно... живеем във фантастичен филм - цялата държава се рестартира веднъж на всеки 4 години и всичко започва отначало :) Та през тази четирилетка ще станем свидетели на 1-2 училища с таблети, следващата на дневен ред ще дойдат я озеленяването, я тоалетните.
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+