Резултати и класиране от математически състезания през 2013 - 2014 година - национална, неофициална класация

г. 11:47 ч.
Резултати и класиране от математически състезания през 2013 - 2014 година - национална, неофициална класация
Ето, че първото сериозно състезание за годината отмина и е време да се захващам с неофициалната рейтингова класация. Какви са плановете?
Тази година, класацията може да се раздели на две части:
Първата част ще обхваща резултати на деца в 4-ти клас, учещи в софийските училища от състезания, които формират рейтинг за кандидатстване в Софийската Математическа Гимназия.
Тази година, състезанията, които ще участват в рейтинга на СМГ са Черноризец Храбър, СМТ - Софийски Математически Турнир, областен кръг на Олимпиада по Математика, 1-ви кръг на математическо състезание Европейско Кенгуру.
С течение на времето, в рейтинга на четвъртокласниците могат да се появят допълнителни колони с резултати от други състезания, но те са само информативни - не участват в рейтинга!
Ще имате достъп както до общата класация на всички деца, която ще е с богати опции за сортиране по всеки от параметрите, така и до класация по училища.

Втората част на класацията ще е опит да се направи обща, национална класация на младите математици в 5-ти, 6-ти и 7-ми клас, базирана на резултатите им от важни математически състезания.
Учениците, участващи в тази класация ще имат два рейтинга:
Рейтинг 1 ще отразява общите им постижения от всички състезания, включени в класацията. Ако дете не се е явило на някое от състезанията, то получава 0 точки за него и това ще намали общия му рейтинг!
Рейтинг 2 ще оценява резултатите на ученика само от състезанията, на които се е явил - ако не се е явявал на дадено състезание, то това няма да се отрази отрицателно на общия му рейтинг.
Състезанията, които ще бъдат включени в неофициалната национална класация на математиците в България ще са:

- Хитър Петър, Габрово;
- Черноризец Храбър, национално;
- СМТ, София;
- Салабашев, национално;
- Областен кръг на Олимпиада по математика, национално;
- Пролетни математически състезания, Русе;
- Европейско Кенгуру, областен кръг, национално;
- Състезание на ПЧМГ, София.


Математическото състезание Кирил Попов Шумен няма да бъде включено в националната рейтинг класация ако организаторите не променят датата на провеждане. В момента, предвижда се то да се проведе по време на почивните дни между 1-ви и 6-ти май. Изпратих молба до организаторите да обмислят дали не е по-удачно датата да се смени, но никой не ми е отговорил до момента.

Неофициалната национална рейтинг класация, базирана на математическите състезания за 5 - 7-ми клас ще ви дава няколко типа информация - общи класирания по класове с богати възможности за сортиране по параметър, резултати на ученици от дадено училище (само за София), резултати на ученици от даден град.

Ще съм ви благодарен ако отчитате, че досега не съм се опитвал да правя национална класация, така че... силно вероятно е да има немалко бъгове, неточности и липсваща информация в базата. Моля, не забравяйте и че сам война е войн, но все пак имам ограничени ресурси, така че всичко гореописано е план, който ще се опитам да спазя, но винаги могат да възникнат обстоятелства, които да го спънат...

В началото винаги е най-трудно, докато ми проблесне каква точно трябва да е структурата на базата, както виждам нещата във времето, до 10-ина дни ще е оформена структурата и ще е налична класацията за 5-7-ми клас - там вече имаме резултати от Хитър Петър. В момента ми е пълна каша в главата :)
Рейтинг класацията за четвъртокласниците ще се появи на бял свят да кажем седмица след като излязат резултатите от първото съсезание, включено в списъка на СМГ - Черноризец Храбър.
Оттам нататък, би следвало нещата да вървят по-гладко, лесно и бързо.
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Актуален календар на математическите състезания
Календар на състезанията
Състезания по математика през:
Ученически Ваканции
Ваканции 2020 - 2021 година
Ученически Ваканции
Есенна ваканция: 30 окт. - 1 ное. 2020 г.
Коледна ваканция: 24 дек. 2020 - 3 яну. 2021 г.
Зимна / междусрочна ваканция: 30 яну. - 3 фев. 2021 г.
Пролетна ваканция 1-11 кл.: 3 - 11 април 2021 г.
Пролетна ваканция 12 клас: 8 - 11 април 2021 г.
Неучебни дни
19 май 2021 г. – Матура по БЕЛ в 12 клас
21 май 2021 г. – Втори ДЗИ за 12 клас
24 - 25 май 2021 г. - по повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура

Край на учебната година
1 - 3 клас - 31 май 2021 г.
4 - 6 клас - 14 юни 2021 г.
4 - 6 клас - паралелки в спортни училища - 30 юни 2021 г.
7 - 11 клас - 30 юни 2021 г.
12 клас - 14 май 2021 г.
Официални Празници и Почивни Дни
Празници и Почивни Дни 2024
Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме? Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS