СМГ публикува Правила за прием в пети клас за учебната 2014 / 2015 година

г. 17:56 ч.
СМГ публикува Правила за прием в пети клас за учебната 2014 / 2015 година
СМГ изправи на нокти тази година най-нетърпеливите родители на четвъртокласници, които вече са обхванати от състезателната треска, неизменно съпровождаща дългата борба за прием в СМГ.
Наредбата за прием след 4-ти клас винаги досега е била публикувана през септември месец и в нея се указва кои математически състезания през годината участват в рейтинга, с който се кандидатства в математическото школо.
Е тази година наредбата за прием се забави, но все пак излезе навреме, преди започването на състезанията и вече е налична.
Можете да я изтеглите оттук.
При бързото прочитане на правилата виждам само едно допълнение спрямо миналата година:
Резултатите на участници от състезанията, изброени в чл.3, които не са кандидати, се игнорират и не се взимат под внимание.
Какво би следвало да означава това - ще се работи само с резултати на деца, които се явяват на финалното състезание - Откриване на млади таланти. Например - Тошко изкарва 120 точки на ЧХ, а Иван е втори със 115 точки. Тошко не се явява на ОМТ - следователно за максимален резултат за формиране на рейтинг се приема 115, а не 120 точки. И преди си беше така според мен, но не знам дали беше уточнено в правилата.
Иначе, всичко е като миналата година - състезанията за рейтинг са:
1. Състезание „Черноризец Храбър” – 01.11.2013г.
2. Софийски математически турнир – 09.11.2013г.
3. Състезание „Европейско кенгуру” – областен кръг март 2014г.
4. Областен кръг на олимпиадата по математика – 2014г.

Взимат се трите по-добри от 4-те постигнати резултата. Средния рейтинг от тях образува 25% от финалния рейтинг. Останалите 75% идват от финалното Математическо състезание на СМГ „Откриване на млади таланти” – юни 2014г.
Правила за прием в пети клас в СМГ за учебната 2014 / 2015 година.
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+