Софийски математически турнир и още нещо

г. 10:58 ч.
Софийски математически турнир и още нещо
Ето, че отминаха още 2 състезания.
В събота се проведе СМТ, очаквано сравнително лесни задачи. Резултатите ще излязат след 10-15 дни и ще бъдат качени в общата класация на софийските математици 4, 5 и 6-ти клас.
Изненадата беше състезанието в петък. Не съм наясно, но е свързано с нещо азиатско, доста трудно беше - 25 задачи, от които 5 с отворен отговор само за 75 минути.
Нищо чудно, това да е първия квалификационен кръг за IMAS, който е с невероятно високи изисквания - за втори кръг се класират само деца, постигнали резултат над 90%. Нещо, според мен изключително трудно за петокласници. Дано някой е успял да покрие границата, стискаме палци.
По-късно, ще се постарая да кача задачите от това много интересно състезание в секция задачи.
Информация, новини, задачи и решения от Софийски Математически Турнир
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+