СМГ публикува резултатите от Софийски математически турнир

г. 08:50 ч.
СМГ публикува резултатите от Софийски математически турнир
Математическата гимназия в София публикува списък с резултати от проведения преди 5 дни математически турнир СМТ.
В училището са се явили 524-ма четвъртокласника. Задачите определено са ги затруднили - няма нито един максимален резултат и само един над 70 точки...
В пети клас, от явилите се в СМГ са постигнали 3 максимални резултата.
В 6-ти клас, учудващо за мен има само 2 максимални резултата, очаквах да са много повече. Явно трябва да ревизирам първоначалното си мнение, че задачите са прекалено лесни, добре са, предполагам общите максимални резултата ще са под 10. Засега са 2 в СМГ, 2 в ПЧМГ, предполагам още минимум по един максимален ще има от Свищов и Пловдив.
Седмокласниците... даже няма да им броя максималните резултати - над 10 са и то при положение, че най-добрите от набора се явиха на ЕМТ, а не на СМТ. Задачите са били изключително подценени.
Можете да видите всички резултати от СМТ на деца, явили се в училището в този файл.
Още резултати от СМТ от 119-то СОУ.
Очаквам до няколко дни обобщено, общо класиране от турнира, данни от което да въведа в рейтинг класациите. По спомени, общото класиране от СМТ включва само резултати над 50%.
Частични резултати от СМТ са въведени в неофициалното национално класиране за 5-7-ми клас. Рейтингът от това състезание няма да се отчита, докато не излязат общите резултати.
Информация, новини, задачи и решения от Софийски Математически Турнир
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+