Учениците от частни училища са прекалено квалифицирани за да участват в състезанието Speling Bee

г. 21:37 ч.
Учениците от частни училища са прекалено квалифицирани за да участват в  състезанието Speling Bee
Провежда се в страната ни състезание по правопис на английски език, наречено Speling Bee.
На сайта на организаторите пише, че преди време хора от корпуса на мира заченали идеята, сега няколко фондации и организации го поддържат. Състезанието набира сила, тази година 263 училища ще участват в него, че даже организаторите са го нарекли национално, въпреки, че отказват участие в него на дадена група ученици.
След като държавата години наред дискриминира деца, учещи в частни училища по какви ли не поводи, най-фрапантния от които за мен е забраната деца, учещи в частни училища да получават стипендии за постигнати високи резултати на национални и международни прояви, ето че и частни фирми и фондации се включват в разделението на избрани и низвергнати. Ето на каква информация попаднах във форума на БГ Мама:
Частно училище е изявило желание, негови ученици да се включат към записалите се вече ученици от 263 общински и държавни училища в страната и са получили следния отказ:

Уважаеми колеги, благодарим ви за проявения интерес към състезанието по правопис на английски език Spelling Bee 2014! За съжаление не можем да ви регистрираме за участие, т.к. и тази година в състезанието могат да участват само държавни и общински училища. Надяваме се, че догодина ще имаме възможност да отворим състезанието за всички училища, които проявяват интерес.
С уважение,
Валя Завялова
Програмен директор


Моето решение е лесно - вие не искате децата на състезание, ами... няма да се скубят коси. Напротив, желая ви успех и дано след години не се стига до ситуация, в която децата няма да искат състезанието ви, тогава вече някой може да се огорчи. Интересна е и каква би била позицията на деца, допуснати до състезанието - приятно ли е да се състезавате, като знаете, че ваши връстници не са допуснати до надпреварата? Дали няма по-добри и справедливи състезания, на които да се обърне внимание...

Информацията за отговора на директора, организиращ състезанието Speling Bee Валя Завялова е публикуван във форума на БГ Мама. Ако в него има погрешна информация, готови сме веднага да публикуваме опровержение и да добавим актуална информация от организаторите.

Редакция: Получих информация от организаторите, която ме осветли защо частните училища не са поканени за участие в Spelling Bee. Ще я конспектирам в няколко реда:
Още една редакция... :) Написах повечко от няколко реда, пиперливи и съдържащи неодобрявани от мен квалификации на организаторите към таргет групата на състезанието. Но всъщност, от тези редове полза няма никой.
На практика, частните училища не са поканени на Spelling Bee поради опасения на организаторите, че нивото на обучение в тях е прекалено високо и това няма да даде равен старт на всички участващи.
Смятам, че всеки от непоканените - като се почне от директори и преподаватели и се стигне до ученици и родители може да бъде горд и благодарен от преценката на организаторите, че не попада в таргета на състезанието поради свръхквалифицираност.
Да му мислят немалкото МГ-та от страната и някои от добрите софийски общински училища защо е преценено да бъдат сред поканените :)
Успех на участниците...
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+