Тази седмица предстои - първи кръг на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS

г. 11:07 ч.
Тази седмица предстои - първи кръг на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS
Миналата година, пак по същото време в някои училища в България беше проведено мистериозно азиатско състезание. В последствие се установи, че това е било първи кръг на престижното International Mathematics Assessments for Schools (IMAS).
Форматът на състезанието е тежък в сравнение с българските състезания и включва 25 задачи с висока трудност, от които 20 с избираем и 5 с отворен отговор. Миналата година, състезането се проведе в ограничен брой училища, сред които СМГ, 125 СОУ и ЕСПА. Нямам пълна информация тази година къде ще се проведе, но ще е в събота, 30-ти ноември.
Задачите са общи за ученици от 5-ти и 6-ти клас (Upper Primary Division) и за 7-ми и 8-ми клас.
Какви бяха миналогодишните топ резултати?
6-класниците постигнаха един резултат от 87 точки, следван от 85 точки и два резултата от по 82 точки.
При петокласниците имаше два по-високи резултата - максимален резултат в групата от 87 точки, постигнат от дете от ЕСПА и резултат от 78 точки, постигнат от едно дете от СМГ. Следващите резултати по спомен при петокласниците бяха около 60 точки.
Поне аз, миналата година не разбрах точно идеята на състезанието - резултатите се изпратиха за проверка в Азия, върнаха се, съответно най-добрите състезатели (топ 90% от 1-ви кръг) участваха и във втори тур на състезанието. Но никой не получи грамота, медал, отличие от него и никой не беше поканен на финалния лагер в Хонг Конг...
Информация, новини, задачи и решения от математическо състезание IMAS
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+