Последни математически състезания за календарната 2013-та година

г. 07:41 ч.
Последни математически състезания за календарната 2013-та година
Учениците очакват с нетърпение ваканцията, но ги очаква утрешния ден. Той е униаклен - освен, че е неделя, на 15-ти декември се провежда какво ли не - Олимпиада по история, Олимпиада по математика, Коледно математическо състезание (КМС). Отчитайки, че това е краят на една 6-дневна учебна седмица трябва да поздравим ученолюбивите деца, които се явяват на поне едно от предизвикателствата.
За тези, които се борят за прием в СМГ след 4-ти клас, Олимпиадата по математика е важна, защото преминаването на Общинския кръг с над 16 точки е необходимо условие за допускане на Областен кръг, който от своя страна е едно от състезанията, влизащи в предварителния рейтинг. За децата над 8-ми клас пък, Олимпиадата е най-престижното състезание и се състои в три кръга Общински, Областен и Национален.
За по-малките - 5, 6, 7-ми клас е една добра проверка на знанията, която е включена в неофициалното ни национално класиране, така че - съберете малкото останали сили и се явете на Олимпиадата. Що се отнася до Коледното математическо състезание... честно казано при тази наситена програма то ми се струва удачно само за деца до 3-ти клас.
Успех на всички състезатели утре, остават още само 5 учебни дни - нека това ви даде криле :)
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+