Резултатите от състезанието Салабашев са въведени в националната класация на математиците в 5, 6 и 7 клас

г. 13:43 ч.
Резултатите от състезанието Салабашев са въведени в националната класация на математиците в 5, 6 и 7 клас
Резултатите на математиците в 5-ти, 6-ти и 7-ми клас от турнира Иван Салабашев са въведени в неофициалната национална класация.
Въведени са 2241 резултата. Както всяка година, Салабашев се доказва като едно от обичаните, масови математически състезания. Това е един от турнирите с най-масово участие в провинцията. Немалко от въведените резултати са на деца, които не са участвали в проведените досега Хитър Петър, Черноризец Храбър, СМТ.
Данните от състезанието са в доста суров вид, има купища грешки в имена на състезатели и училища, много от малките организатори - например Добрич са решили да публикуват само двете имена на състезателите, има много допълнителни или липсващи шпации. Това може да доведе до дублиране на даден състезател в националната класация, постарал съм се да изчистя грешките, но съм убеден, че има и още...
Вече знаете - сигнали за бъгове и погрешно въведена информация подавайте само в темата за рейтинга във форума ни.
Иван Салабашев е последното състезание от първия полусезон за малките математици. Тази година организаторите решиха да намалят количеството раздавани медали и затрудниха участниците с тежки задачи.
В 5-ти клас има само 4 максимални резултата, носещи златен медал - 2 за СМГ, и по един за МГ Петър Берон - Варна и ПМГ Н. Обрешков - Бургас.
В шести клас, максималните резултати са само 3 - един за ПЧМГ, един за ОМГ К. Попов - Пловдив и един за ЕСПА, София.
В седми клас задачите са били изключително трудни. Утвърдени международни състезатели от СМГ масово са с по 51 точки. Въпреки това, изненадващо има един максимален резултат на непознат състезател от ПМГ Иван Вазов - Добрич.
Как привършва сезона в националната класация? Така нареченият голям шлем, състоящ се в почти невъзможното постигане на резултат от над 90% във всички проведени състезания за годината към момента се отдава все още само на 4-ма математика - трима шестокласници и един седмокласник.
От четиримата състезатели, с рейтинг над 90% след провеждане на първите 4 от общо 9-те състезания, които ще обхване класацията ни двама са възпитаници на Първа Частна Математическа Гимназия - ПЧМГ, София, един е ученик на ОМГ К. Попов, Пловдив, а последният е ученик в СОУ в град Свищов.
Постоянството и отличните резултати на ПЧМГ се потвърждават и от водача при петокласниците - с рейтинг 86,449 най-добрият 5-класник е млада госпожица от ПЧМГ.
Разгледайте финалната национална класация след есенния полусезон на математиците в 5, 6 и 7 клас от България.
Информация, новини, задачи и решения от математически турнир Иван Салабашев
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+