Организаторите на математическото състезание Иван Салабашев раздадоха медали на победителите в мъгливата, софийска неделна утрин

г. 15:49 ч.
Организаторите на математическото състезание Иван Салабашев раздадоха медали на победителите в мъгливата, софийска неделна утрин
Както беше обявено предварително, днес, в Института по механика се проведе награждаването на победителите в състезанието Иван Салабашев.
Организаторите раздадоха медали и грамоти и конспектираха, че тази година са нацелили ваксата - златните медали във всеки клас са малко и стойностни, което значи, че задачите са били подбрани правилно.
Въпреки споменатите трудни задачи и малко медали, организаторите намалиха още броя им, като съобщиха, че в 6-ти клас има един носител на златен медал, постигнал максимален брой точки - Евгени Кайряков от Пловдив и след обявяването му преминаха към медалите с по-малко благороден цвят. По случайно стечение на обстоятелствата, в тази възрастова група имаше още два максимални резултата и съответно златни медали, и двата постигнати от възпитаници на частни училища от София. Е, след малка суетня все пак и те си получиха медалите...
Липсата на озвучителна уредба постави на изпитание слуха на родители и деца, аз очаквах с нетърпение награждаването на неочаквания победител в 7-ми клас, но математическият талант от Добрич не присъства на церемонията.
Както на всяко математическо състезание, удоволствието от награждаването беше обратнопропорционално на възрастта на децата - приятно е да видиш гордостта и блясъка в очите на малките математици във 2-ри и трети клас.
В Салабашев 2013 са участвали над 7000 ученици от цялата страна, това е едно от най-обичаните състезания в страната ни и масовостта му го доказва.
На снимката - победителите в 6-ти клас в компанията на изтъкнатите математици, г-н Колев, Русев и Бойваленков.
Информация, новини, задачи и решения от математически турнир Иван Салабашев
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+