Русе награждава талантите си

г. 11:17 ч.
Русе награждава талантите си
На официална церемония, кметът на Русе Пламен Стоилов връчи грамоти и стипендии на деца с изявени дарби от русенските училища за 2013 г.
Стоилов раздаде грамоти на 33-ма ученици, отличени с едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно.
Това са ученици на МГ Баба Тонка, АГ Гео Милев, СОУ Христо Ботев, СОУ Васил Левски, СОУ Възраждане, СОУЕЕ Св. Константин-Кирил Философ, СОУПНЕ Фридрих Шилер, ОУ Братя Миладинови, ОУ Иван Вазов, ОУ Любен Каравелов и ОУ Ангел Кънчев.
Всички стипендианти са завоювали призови места на национални олимпиади, конкурси и турнири.
На церемонията са били раздадени и по-дребни финансови стимули. Общо 164 възпитаници на 15 общински и 4 държавни училища са получили допълнително материално стимулиране през 2013 година. То е на стойност 11 409 лв. Средствата са от предвидените в бюджета на Община Русе за подпомагане на деца с изявени дарби.
Източник: Dir.bg
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+