Световно математическо отборно първенство WMTC Europe 2014 ще се проведе от 10 до 15 юни в Бургас, България

г. 09:40 ч.
Световно математическо отборно първенство WMTC Europe 2014 ще се проведе от 10 до 15 юни в Бургас, България
От началото на учебната година знаем, че през това лято страната ни ще е домакин на поредното престижно математоическо състезание.
Този път то е WMTC Europe 2014 - Световно математическо отборно първенство – Европа.
Идеята за това ново състезание принадлежи на г-н Жоу Гуожен (Китай) и проф. Куан К. Лем от Калифорнийския университет (САЩ), които са основатели на оригиналното WMTC, провеждано ежегодно в Китай обикновено през м. ноември. По време на посещението си в България през м. април 2013 г. г-н Жоу Гуожен и проф. Куан К. Лем предложиха на проф. Сава Гроздев от Института по математика и информатика при БАН да организира WMTC-Europe, за да се даде възможност на повече ученици и учители предимно от Европа да се състезават според регламента на оригиналното WMTC.
Първоначално, състезанието беше обявено за началото на юни, а домакин трябваше да е град Пловдив.
Организаторите са предприели някои промени - вече официално се знае, че WMTC Europe 2014 ще се проведе от 10-ти до 15-ти юни 2014 в град Бургас, който има богат опит от миналата година в провеждането на международни състезания.
Всякакви подробности за математическото състезание, форматът, отборните и индивидуални надпревари и такси за участие можете да научите от официалния сайт на WMTC Европа 2014.
            
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+