Пореден успех за ПЧМГ на Зимните Математически Състезания 2014

г. 09:47 ч.
Пореден успех за ПЧМГ на Зимните Математически Състезания 2014
Вчера, освен Хайнацки се проведе и зимния математически турнир Атанас Радев.
Домакин на престижното състезание този път беше град Бургас.
Традицията, по-малки ученици да се включват в по-горни групи на най-важните математически състезания за годината беше спазена и този път. Да видим как са се представили зайците:
Топ резултат от 21 точки от общо 26 възможни, които му отреждат 6-ти резултат в общото класиране на осмокласниците е постигнал възпитаникът на Първа Частна Математическа Гимназия София - Богдан Симеонов. Това е и най-добрия резултат, постигнат от по-малък състезател в групата.
Отлични резултати са постигнали Борис Барбов - 20 точки, 12-ти резултат в общото класиране и Иван - Александър Мавров с 13-ти резултат от 19.5 точки, и двамата от СМГ София.
Надолу в класирането можем да видим още няколко по-малки ученици - 6-токласникът от ОМГ Пловдив Евгени Кайряков е с 16 точки, а надеждата на СМГ в 7-ми клас Борислав Антов е с 15.
Специални адмирации за Евгени - страхотен резултат, обърнете внимание, че той в момента е 6-ти клас, а се състезава в групата на осмокласниците.
Веднага след тях, с 14 точки е седмокласникът на ПМГ Бургас Орлин Кучумбов, а временният водач в неофициалното национално класиране 2013 - 2014 г. за 7-ми клас Кристиян Василев от ПЧМГ е с 13 точки.
Окончателните резултати по класове, отборното класиране, както и задачи и решения от зимния математически турнир Атанас Радев можете да откриете на сайта на организаторите от СМБ Бургас.

Редакция : Организаторите оправиха сгрешения линк за 8-мокласните задачи и те вече са налични. Изтеглете ги.
Информация, новини, задачи и решения от Зимен Математически Турнир
                    
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+