Покана за участие в международно математическо състезание PMWC 2014, ( Po Leung Kuk ) Хонг Конг

г. 08:52 ч.
Покана за участие в международно математическо състезание PMWC 2014, ( Po Leung Kuk ) Хонг Конг
Съюзът на математиците в България публикува официална покана за участие в 17-тото международно състезание по математика PMWC (Primary Mathematics World Contest) или както е известно с другото си име Po Leung Kuk, което ще се проведе от 13 до 18 юли 2014 година в Хонг Конг.
Реномираният турнир се провежда ежегодно без прекъсване от 1997 година и е спонсориран от организацията Po Leung Kuk (Society for the Protection of Women and Children)..
В състезанието могат да участват ученици, родени след 1-ви септември 2000 г.
Организаторите на състезанието поемат всички разходи по настаняване, изхранване и организация на състезанието. Състезателите трябва да поемат разходите по транспорт до Хонг Конг, които са от порядъка на 2000лв.
В състезанието участват отбори от по 4 ученика, ръководител и заместник ръководител. Заявки за участие се приемат до 28-ми февруари включително.
Организатори на отборите за състезанието от българска страна са познати и обичани от всички ни математици - г-жа Линка Минчева и господата Димитър Димитров и Ивайло Кортезов.
Запознайте се с официалната покана на СМБ.
Подсказка: Имайте предвид, че тази покана е към СМБ секциите и ръководствата на училищата, а не персонална към родители на деца - при интерес, обръщайте се към ръководството на вашето училище, а не засипвайте организаторите с безмислени въпроси... :)
Източник: Math Cafe
Информация, новини, задачи и решения от Primary Mathematics World Contest - PMWC
                
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+