Резултатите от пробния изпит в СМГ ще бъдат въведени в рейтинга за 4-ти клас веднага щом излязат

г. 08:36 ч.
Резултатите от пробния изпит в СМГ ще бъдат въведени в рейтинга за 4-ти клас веднага щом излязат
Отдавна е нямало повод за промени в рейтинга за прием в СМГ на четвъртокласниците или неофициалната национална класация на математиците в 5ти, 6-ти и 7-ми клас. Периодът декември - март е беден на състезания и математиците с трепет очакват наситения край на месец март.
Към края на тази седмица, в рейтинга на четвъртокласниците ще бъдат добавени резултатите от проведения този уикенд 2-ри пробен изпит на СМГ.
Да ви напомня - резултатите от пробните изпити на математическата гимназия не оказват влияние върху предварителния рейтинг за кандидатстване, те са само за ваше удобство, за да се ориентирате как се справят децата със специфичния формат на изпита.
Да си припомним коя класация какво включва:
Рейтингът на четвъртокласниците е насочен към деца от София, с амбиции за кандидатстване в СМГ след 4-ти клас. Той включва резултатите от математическите състезания Черноризец Храбър, Софийски Математически Турнир (тези състезания вече са проведени и резултатите са вкарани в базата), областен кръг на Олимпиадата по Математика и 1-ви кръг на националното състезание Европейско Кенгуру. След провеждането на всички четири състезания, за всеки от участниците ще бъдат избрани трите най-високи резултата, които ще формират предварителния рейтинг, който участва в образуването на бала за прием в СМГ след 4-ти клас.
Освен 4-те балообразуващи състезания, четвъртокласния рейтинг съдържа и резултати от пробните изпити в СМГ.
По-мащабния проект е националната класация на математиците в 5, 6 и 7-ми клас. Тя включва резултатите на деца от цяла България от най-интересните математически състезания в страната, а именно:
Хитър Петър - Габрово, Черноризец Храбър, СМТ, Салабашев (тези 4 турнира вече са проведени, а резултатите от тях са вкарани в базата за националната математическа класация), областен кръг на Олимпиада по математика, ПМС - Пролетни Математически Състезания Русе, 1-ви кръг на Европейско Кенгуру, Кирил Попов - Шумен, Математически предизвикателства - състезание, организирано от ПЧМГ.
Тези 9 състезания ще определят най-успешните математици във всеки от класовете 5-ти, 6-ти и 7-ми за учебната 2013 / 2014.
Естествено, най-добрите според нашите критерии - напомням ви, че всички класации, които можете да намерите на сайта са напълно неофициални, необвързани с никаква институция и без претенции за пълна достоверност.
                
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+