Математически турнир Математика без граници, зима 2014 - Задачи и Отговори

г. 08:39 ч.
Математически турнир Математика без граници, зима 2014 - Задачи и Отговори
Организаторите на математичесия турнир Математика без граници публикуваха задачите и отговорите от проведения преди десетина дни зимен кръг.
Да си припомним:
Състезанието се провежда дистанционно - в него участват деца 8 - 14 години от България, Русия, Турция, Казахстан, Узбекистан, Индонезия и други страни, като решават турнирните задачи в училищата си, без да пътуват.
Надпреварата е в 3 кръга - есенен, зимен и пролетен, като за крайно класиране се взимат двата най-добри резултата от трите.
Задачите от 2-ри до 8-ми клас можете да изтеглите от официалната страница.
А ето и линк към отговорите.

Ако все още не сте видяли неокончателните резултати, прочетете тази новина.

Специални поздравления на организаторите! Страхотна организация, бърза реакция и чудесна страница пълна с информация, задачи, отговори и класирания, де да бяха всички на това ниво.
Информация, новини, задачи и решения от Математика без Граници
              
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+