Искате да наблегнете на физиката в гимназията - НПМГ е чудесен избор и спестява паниката с матурите

г. 09:39 ч.
Искате да наблегнете на физиката в гимназията - НПМГ е чудесен избор и спестява паниката с матурите
Физиката според мен е най-интересната наука, която се изучава в училище. Ако през настоящия 7-ми клас тя ви е пленила и сте решили, че това е вашето призвание, Националната природоматематическа гимназия в София е място, където можете да задълбочите знанията си по предмета.
Гимназията предлага интересен учебен план, в който профилиращите предмети са физика и английски език. Преподаването по специалните предмети се води от учители от НПМГ с висока квалификация съвместно с преподаватели от Софийския университет „Св. Климент Охридски” и БАН. Интересна подробност е, че учениците завършващи НПМГ „Акад. Любомир Чакалов” имат възможност да се явят на вътрешен изпит по физика, оценката от който се признава за кандидатстване в СУ „Св. Климент Охридски”.
Кандидатстването в НПМГ може да ви спести безумната кампания с матурите, гимназията предлага прием в паралелката с физика със собствено състезание - Талантлив физик. С постигането на добър резултат на това състезание можете да си осигурите ранен прием и да посрещнете със спокойствие предстоящите седмокласни матури.
Състезанието Талантлив физик ще се проведе в събота, 22 март от 9 часа сутринта в сградата на НПМГ.
Повече подробности за Талантлив физик можете да научите от официалния сайт на гимназията. Побързайте, не остана много време за записване...
            
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+