Втори кръг на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS

г. 06:03 ч.
Втори кръг на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS
За втора поредна година, в България се провежда интересното международно математическо състезание International Mathematics Assessments for Schools. Първият му кръг се проведе в края на ноември 2013 г, в няколко български училища, сред които СМГ, ПЧМГ и 125 СОУ.
Според информацията, с която разполагам, най-високия резултат от първия кръг в Upper Primary Division за страната ни е 88 точки от 100 възможни и е постигнат от възпитаник на ПЧМГ.
Утре, 15 март ще се проведе и втория кръг на състезанието. До него са допуснати само ученици, постигнали добри резултати в първия кръг.
Вторият кръг на IMAS изненада миналата година със сложни задачи. Форматът включва обще 15 задачи. Първите 5 от тях са с избираем отговор и всяка носи на състезателя по 4 точки. 8 задачи са с отворен отговор и носят по 5 точки. Последните две задачи изискват детайлно описване и всяка от тях носи по 20 точки. Максималният сбор точки, както и в първия кръг е 100. Времето за решаване на задачите е 120 минути. На пръв поглед изглежда много за 15 задачи, но не се подвеждайте - степента на трудност е висока и времето не достига. Затова е добре да обърнете внимание на точкуването и да следвате стратегия, която ви дава време за обмисляне на последните две задачи, всяка от които носи по 20 точки.
По спомен, миналата година максималните постигнати резултати от втория кръг в страната ни беше под 70 точки, като изключим странни аномалии в Бургас, където куп деца бяха постигнали нереален резултат от 95 точки. Нереален, защото няма начин 6 българчета от един и същи град да постигнат резултат, минаващ границата на гениалността при положение, че например, най-високия резултат в 250-милионния САЩ е 84 точки :)
Успех на всички математици, които ще защитават честта на страната ни утре от 13 часа във втория, финален кръг на International Mathematics Assessments for Schools - IMAS
Информация, новини, задачи и решения от математическо състезание IMAS
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+