СМБ Шумен отвори форма за регистрация за 19-ия математически турнир Акад. Кирил Попов

г. 00:03 ч.
СМБ Шумен отвори форма за регистрация за 19-ия математически турнир Акад. Кирил Попов
От днес, на сайта на СМБ Шумен е отворена форма за регистрация за традиционния математически турнир в Шумен - Академик Кирил Попов.
Накратко за турнира:
Тази година ще се проведе деветнадесетия турнир от 25 до 27 април 2014. Организаторите предлагат настаняване на отборите и ръководителите само в хотел Шумен срещу 27 лева на ден на дете за нощувка и закуска...
Първият турнир е проведен през 1986 г. в Шумен. От 1990 до 1994 година е прекъснат, след което се възобновява с промени в регламента и четири години се провежда във Велики Преслав.
Поради разрастването на турнира (възрастови групи и брой участници) от 1999 година се провежда отново в Шумен. Всяка година в турнира участват между 500 и 600 участници от повече от 20 училища от страната. Задачите от състезанието се публикуват в сп. “Математика и информатика”, а през 2005 г. по случай 10-я турнир е издаден сборник “Математически турнир Академик Кирил Попов”. Всяко състезание е съпътствано с културна и туристическа програма.
Поканени за участие са ученици от 2 до 8 клас включително.

Регламент на състезанието:
Състезанието се провежда в един ден на два етапа: индивидуален етап – темата съдържа 6 задачи с избираем отговор, 3 задачи, на които трябва да се напише отговора и 1 задача, на която трябва да се напише решението.
Времето за работа е 75 минути, максималният брой точки е 50.
Oтборен етап – темата съдържа 4 задачи. Отборът (не повече от 4 ученици) представя общо решение на всяка задача.
Времето за работа е 135 минути, максималният брой точки е 50.

Тъй като състезанието има и отборен етап, според мен регистрационната форма е за попълване от училища и ръководители на отбори, а не от самостоятелни участници. Важно е да се знае, че регистрации се приемат най-късно до 21 април 2014 г.
Благодарности на Дидева за подсещането.
Информация, новини, задачи и решения от състезание по математика Академик Кирил Попов
            
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 3,0 / 2 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+