Финален, но не окончателен предварителен рейтинг за кандидатстване в СМГ след 4 клас

г. 11:59 ч.
Финален, но не окончателен предварителен рейтинг за кандидатстване в СМГ след 4 клас
Резултатите от областния кръг на Олимпиадата на ученици от София са нанесени в Математическия рейтинг на четвъртокласниците за прием в СМГ.
Моля, ако има ученици извън София, които предвиждат да кандидатстват в СМГ тази година да се свържат с мен за да бъдат добавени в класацията и да им бъдат нанесени резултатите от състезанията!

Моля, подавайте сигнали за грешки, ненанесени резултати или невярно калкулиран рейтинг само в темата за рейтинга във форума ни.

Малко обяснения за моментното състояние на рейтинга:
Въведени са резултатите и от четирите математически състезания, на база на които се формира предварителния рейтинг за кандидатстване в СМГ - Черноризец Храбър, Софийски Математически Турнир, областни кръгове на Европейско Кенгуру и Национална Олимпиада по Математика.
Общата тежест на предварителния рейтинг формира 25% от крайната оценка за прием. Останалите 75% идват от утроената оценка от финалното състезание за прием в СМГ - Откриване на млади таланти, което тази година ще се проведе в събота, 21 юни 2014 година.
Подробно с графика за прием в СМГ след 4-ти клас можете да се запознаете от тази новина.
Предварителният рейтинг се формира от три от четирите резултата на ученика. Математическият рейтинг автоматично преценява кои са 3-те по-добри резултата за всяко дете и калкулира окончателния му предварителен рейтинг.
Моля, имайте предвид - Рейтингът се калкулира на база на 8 параметъра - минимални и максимални точки от всяко от 4-те състезания, които ще бъдат обявени официално от Софийската Математическа Гимназия през месец юни, 2014 г.
Докато не знаем действителните стойности на тези параметри, рейтингът не е окончателен и в него ще настъпят промени!

В сегашното състояние на рейтинга има добавена форма, чрез която можете да задавате различни стойности на всеки от 8-те параметъра и да следите как се променя класацията и точките спрямо тях.
ЗАБЕЛЕЖКА: При задаване на различни от приетите параметри, рейтингът на учениците се изчислява коректно спрямо новите параметри. Но сортирането, остава като при параметрите по подразбране!
Тоест, децата не са наредени по текущия рейтинг, изчислен с новозададените параметри!.
Например, при задаване на ЧХ мин=40, СМТ мин=25, ЕК мин=40 виждаме Калина Костова с рейтинг 89.667 на 11-то място, а на 10-то място е Борислав Кирилов, който е с рейтинг 89.218 - тоест, по-нисък от този на Калина.
Запомнете - при промяна на максималните и минималните параметри получавате действителния рейтинг на учениците при тези параметри, но резултатите не са подредени както трябва - това можете да направите ръчно с гледане или в Ексел...
Неудобството ще отпадне, когато СМГ съобщи официалните стойности на максималните и минималните параметри за тази година през месец юни. А сега имате просто възможност да експериментирате с очаквани такива.

Ами..., мисля че подробно съм обяснил моментното състояние на математическия рейтинг на четвъртокласниците за прием в СМГ, сега не ви остава нищо друго освен да го посетите и да го разгледате обстойно :)

Ако съм забравил нещо, има недоизяснени подробности или грешки - пишете за да ги оправим заедно - направил съм тема за целта във форума ни, в която може да се разискват всякакви въпроси във връзка с тазгодишния прием.
                    
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Актуален календар на математическите състезания
Календар на състезанията
Състезания по математика през:
Ученически Ваканции
Ваканции 2020 - 2021 година
Ученически Ваканции
Есенна ваканция: 30 окт. - 1 ное. 2020 г.
Коледна ваканция: 24 дек. 2020 - 3 яну. 2021 г.
Зимна / междусрочна ваканция: 30 яну. - 3 фев. 2021 г.
Пролетна ваканция 1-11 кл.: 3 - 11 април 2021 г.
Пролетна ваканция 12 клас: 8 - 11 април 2021 г.
Неучебни дни
19 май 2021 г. – Матура по БЕЛ в 12 клас
21 май 2021 г. – Втори ДЗИ за 12 клас
24 - 25 май 2021 г. - по повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура

Край на учебната година
1 - 3 клас - 31 май 2021 г.
4 - 6 клас - 14 юни 2021 г.
4 - 6 клас - паралелки в спортни училища - 30 юни 2021 г.
7 - 11 клас - 30 юни 2021 г.
12 клас - 14 май 2021 г.
Официални Празници и Почивни Дни
Празници и Почивни Дни 2024
Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме? Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS