Oregon State University ще проведе информационни срещи в София и Пловдив

г. 12:07 ч.
Oregon State University ще проведе информационни срещи в София и Пловдив
Специални стипендии за български студенти от $3 000 до $13500 ще бъдат представени на 22-23 април от един от най-реномираните американски научно-изследователски университети OREGON STATE UNIVERSITY на информационни срещи в София и Пловдив.
Орегонският държавен университет е изключително високо ранкиран в световните класации за научни открития. Един от най-емблематичните възпитаници на университета е д-р Дъглас Енгълбърт-изобретателят на компютърната мишка. Университетът имат значителен принос към проучванията на НАСА и конкретно към мисията на Марс „Марс Експлорейшън Роувър”. Академичният състав има съществено участие при изобретяването на интернета.
Сред най-значимите програми на университета към момента са:
- Лесовъдство и агрономия, класирани на 7-мо място в света;
- Мода, класирана на 5-то място в САЩ;
- Ядрено инженерство, класирана на 11-то място в САЩ.
OREGON STATE UNIVERSITY предлага бакалавърски и магистърски програми в следните области: Бизнес, Либерални изкуства, Науки за Земята, океаните и атмосферата, Устойчиво развитие на планетата, Здравеопазване, Фармация, Ветеринарна медицина, Педагогика, Лесовъдство, Агрономия и Хранителни технологии, а също и доста инженерни специалности: Компютърно, Строително, Индустриално, Механо, Химично, Електрическо и Еко инженерство.

Ще се отпускат се три вида стипендии за български студенти - от USD 3 000 до USD 13 500. Специални стипендии от USD 9 000 има и за подготвителните програми.

Университетът има специално разработени подготвителни програми за международни студенти. Те съчетават обучение по английски език, специализирани предмети и курсове за академични умения.
Информационните срещи ще се проведат, както следва:
София – 22 април, х-л „Кемпински Зографски”, 18:30 часа
Пловдив – 23 април, х-л “Тримонциум”, 18.30 часа
Интересно, ако вече мислите за университет и изброените програми ви допадат... защо да не проверите на място какво ще ви предложи OSU.
Направете си предварителна регистрация за информационните срещи на Oregon State University
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+