Предстоящи математически състезания - Математика без граници, пролетен кръг

г. 08:15 ч.
Предстоящи математически състезания - Математика без граници, пролетен кръг
Сгъстената пролетна математическа програма продължава веднага след Великден с поредния, този път пролетен кръг на международното дистанционно състезание Математика без граници.
Той ще се проведе в сряда, 23 април. На някои места състезанието може да се проведе и по-късно - Организаторите дават възможност това да стане до 30 април при невъзможност за провеждане на 23-ти.
Състезанието се провежда дистанционно - в него участват деца 8 - 14 години от България, Русия, Турция, Казахстан, Узбекистан, Индонезия и други страни, като решават турнирните задачи в училищата си, без да пътуват.
Всеки кръг от турнира се провежда чрез тест за всяка група/клас с продължителност за решаването му 60 минути.
Броят на задачите в теста е 20, от които 15 са с избираем отговор, а 5 – със свободен отговор.
Това е първата година, през която се провежда турнира Математика без граници, но той бързо набира популярност. За това помагат добрата организация, дистанционния формат, относително лесните и достъпни задачи, които не отчайват децата и купищата медали, които раздават организаторите.
Задачите, Отговорите и РЕЗУЛТАТИТЕ от пролетния кръг на Математика без граници ще бъдат публикувани на официалния сайт на състезанието не по късно от сряда, 7 май 2014 година.
Според първоначалния регламент на турнира (надявам се да не е променен в движение), Математика без граници се провежда в три предварителни кръга (есенен, зимен и пролетен) и финален кръг през лятото.
След провеждането на 3-те предварителни кръга, за всеки от участниците се калкулира резултат, който се образува от двата по-добри резултата от трите. На база на него се изготвя списък с деца, които ще бъдат поканени за участие във финалния кръг. Тоест, ако на първите два кръга сте се справили отлично, можете да не участвате в предстоящия пролетен кръг - това няма да промени класирането ви. До 14 май 2014 г., ще бъде публикуван списък с поканените на финален кръг ученици.
Финалният кръг ще се проведе на 21 юни 2014 година в Несебър. Това автоматично изключва от надпреварата всички добри математици от София в 4-ти клас - да си припомним, че за тях това е най-важната дата в годината, когато се провежда основното състезание - Откриване на млади таланти, резултатите от което определят кои ще са бъдещите ученици в СМГ през следващата учебна година.
Според първоначалната информация от организаторите, за тези, които нямат време и желание да пътуват до Несебър за финалния кръг ще бъде предоставена възможност за дистанционно явяване по местоживеене и в него.
Информация, новини, задачи и решения от Математика без Граници
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 2,5 / 2 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+