Финал на Национална Олимпиада по Математика

г. 17:45 ч.
Финал на Национална Олимпиада по Математика
В края на тази седмица, от петък 16-ти май до понеделник, 19-ти май ще се проведе заключителния, финален кръг на 63-тата Национална Олимпиада по Математика.
Националната Олимпиада по Математика е най-значимото родно състезание за ученици от 7-ми до 12-ти клас. Тя се провежда в 3 кръга - общински, областен и финален - национален.
Домакин на финалът на 63-тата Национална Олимпиада по Математика тази година е НПМГ - Националната природо-математическа гимназия Акад. Л. Чакалов в София.
През 2014-а, до национален кръг са допуснати един шестокласник, който ще се състезава със 7 клас, 41 седмокласника, 19 осмокласника, 14 деветокласника, 13 десетокласника, 23-ма ученика от 11-ти клас и 17 от 12-ти клас.
Финалният кръг на Националната Олимпиада по Математика е важно и задължително състезание, на база на което се определят отборите за Международната Олимпиада по Математика за големите в 9 - 12-ти клас и отбора за Балканската олимпиада по математика за малки ученици от явилите се в 6 - 8-ми клас.
Балканската олимпиада за малки ученици е за състезатели, не по-големи от 15,5 години. Отборът за нея се определя по различен регламент, но в общи линии, на база на резултатите от ЗМС, ПМС, Национален кръг на НОМ, както и две специални контроли за определяне на отбора за МБОМ.
Първата от тези две контроли ще се проведе още в рамките на финалния кръг на НОМ, в събота, 18 май.
Какво предвижда програмата на финала на 63-тата Национална Олимпиада по Математика:
Петък е ден за техническа конференция и коктейл.
В събота от 9:00 до 13:30 часа се провежда Олимпиадата за 7-8 клас и първата половина от Олимпиадата за 9-12 клас. До края на деня се обявяват резултатите за 7 - 8 клас и се провеждат контестации.
Неделята започва с ранно сутрешно награждаване на зайците и продължава с първото им контролно за МБОМ, което е с продължителност 4 часа.
9-12 клас влизат от 9:00 до 13:30 във втората част на Олимпийската надпревара.
В понеделник, 19-ти май, рано сутринта се обявяват резултатите от Националния кръг на НОМ за 9 - 12 клас, провеждат се контестации, последвани от награждаване.
Успех на всички участници!

Благодарение на Ant12, в тази тема можете да се запознаете със задачи за 7-ми клас от минали финални кръгове на НОМ.
Официален сайт на домакина - НПМГ
Информация, новини, задачи и решения от Национална Олимпиада по Математика
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+