Този уикенд - Нощ на музеите 2014

г. 19:59 ч.
Този уикенд - Нощ на музеите 2014
Не всичко е матаматика и уроци.
Стига да не сте от участниците във финалния кръг на НОМ, препоръчвам ви да отделите няколко часа за нощта на музеите.
Нощта на музеите е събитие, което винаги е повдигало настроението. То ще се проведе за 10-ти път в страната ни. Традицията е, редица музеи и галерии да отворят вратите си и да предоставят безплатен достъп в рамките на една нощ. Стандартно, времето, през което се провежда събитието е от 18 до 24 часа.
Ето и някои от акцентите на нощта на музеите 2014 в София:
- Пътуващ ретро трамвай пл. Възраждане - пл. Журналист - от 16 до 22 часа. Добрата изненада - спонсор е Staropramen, така че ще комбинирате ретро трамвая с чешка бира :).
- Разбира се, Националния исторически музей в Бояна - безплатни посещения от 11 до 23 часа;
- Според мен интересно - изложба на Гладиаторски шлемове в хотел Arena di Serdica от 19 до 24 часа;
- за любителите на военната техника - Национален военноисторически музей - от 18 до 24 часа. В програмата - полет с балон, концерти;
- за феновете на религията - Експозиция на християнското изкуство в България - крипта на Св. Александър Невски от 10 до 19 часа;
- Галерия Алгара - ателие по керамика, рисуване на карикатури на посетителите, музикален съпровод от бардове с китара и вокал на живо - от 16 до 23 часа;
- Демонстрации с огън от Валентин Балев, от 18 до 24 часа в галерия Римини;
- Галерия Мисията в Министерство на вуъншните работи - работилници по рисуване и танци с преподаватели и студенти от НБУ, от 15 до 21 часа.

Е, това е моята подборка от множеството предложения, вие можете да направите ваша като изтеглите програмата на Нощ на музеите, София 2014.
Организаторите са спретнали чудесна, информативна брошура с карта и подробна информация за всеки от музеите / галериите, включил се в инициативата.

Освен в София, прекрасната инициатива ще се проведе и в редица други български градове. Ето малко информация и за някои от тях:
- Повече информация за нощ на музеите в Габрово;
- Повече информация за нощ на музеите в Кюстендил;
- Повече информация за нощ на музеите в Пловдив;
- Повече информация за нощ на музеите в Поморие;
- Повече информация за нощ на музеите в Русе;
- Повече информация за нощ на музеите в Стара Загора;
- Повече информация за нощ на музеите Търговище;
- Повече информация за нощ на музеите в Шумен.
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+