Библиотеката за задачи от математически състезания Klasirane.com е оптимизирана за мобилни устройства

г. 09:52 ч.
Библиотеката за задачи от математически състезания Klasirane.com е оптимизирана за мобилни устройства
От днес, сайта за Условия, Отговори и Решения на Задачи от Математически Състезания Klasirane.Com е оптимизиран за всякакви устройства - поиграх си с различни машинки и ми се струва, че е максимално удобен както за настолни компютри и лаптопи, така и за мобилни устройства като таблети, смартфони и подобни, които имат висока резолюция, но малки физически размери.
Предполагам си мислите, е... какво толкова, като се вижда на едно устройство, значи ще се вижда и на друго. Е да, ама не е точно така, процесът на оптимизацията на един сайт за различни устройства според мен е труден и интересен.
По отношение на съдържанието, в Klasirane.Com е събран архив със задачи от Роман Хайнацки, Математически Звезди, Европейско Кенгуру - национален кръг, Австралийско Кенгуру, Primary Mathematics World Contest, IMC, IMO, JBMO, Математически Боеве.
Обновяването на библиотеката продължава непрекъснато, да се надяваме, че до няколко месеца ще добие завършен вид и да е от полза на всички деца, които обичат математиката и състезанията.
            
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+