Отборът на България за PMWC замина днес вечерта за Хонконг

г. 21:34 ч.
Отборът на България за PMWC замина днес вечерта за Хонконг
Преди по-малко от 2 часа, от летище София отпътува отбора на България за математическото състезание Primary Mathematics World Contest, което се организира ежегодно от фондация Po Leung Kuk в Хонконг (Хонг Конг как се пише този град така и не разбрах...)
Отборът ни е съставен от 16 състезателя от 4 училища:
Отборът на СМГ с ръководители г-жа Надежда Буюклиева и г-жа Илиана Цветкова - Иво Петров и Петър Лангов - 6 клас, Симона Барокова и Денислав Георгиев - 7 клас.
Отборът на ПЧМГ с ръководители г-н Веселин Златилов и г-жа Милена Райчева - Александър Желязков и Алек Димитров - 6 клас, Владимира Иринчева и Мартин Николов - 7 клас.
Отборът на ПМГ Бургас (не знам кои са ръководителите) - Виктор Балтин, Кристиан Минчев и Никола Станчев - 6 клас, Георги Георгиев - 7 клас.
Отборът на МГ Русе с ръководители г-жа Боряна Куюмджиева и г-н Ивайло Кортезов - Никола Казлачев, Даниел Петров, Максим Къснеделчев и Теодор Недев - 6 клас.

Успех на нашите състезатели и техните ръководители. Всеки, който има интересна информация или снимки от престижното състезание може да ги сподели в специалната тема за него във форума ни.
Аз съм изпратил молба до организаторите от Po Leung Kuk за подаване на интересна информация около отборите и състезанието, но... очаквано никой не ми отговори, ще споделям в темата интересни подрбности ако науча нещо.

Редакция - 22 часа - Въпреки закъснението при излитането от София, самолетът на децата е кацнал навреме в Мюнхен. Всички са все още бодри, щастливи и изпълнени с енергия. След час и половина заминава самолета им за Хонг Конг.

Редакция - 14.07 - Самото състезание ще бъде на 16.07 - сряда.
В кой хотел са настанени децата и друга интересна информация можете да намерите във форума ни.

Редакция - 14.07, 16ч - Много снимки от екскурзията в понеделник, 14.07.

Редакция - 15.07, 13ч - Снимки от разходката на 15.07
Информация, новини, задачи и решения от Primary Mathematics World Contest - PMWC
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+