2 златни и сребърен медал от 26-та Международна Олимпиада по Информатика!!!

г. 21:36 ч.
2 златни и сребърен медал от 26-та Международна Олимпиада по Информатика!!!
Вече са известни резултатите след първия състезателен ден от Международната Олимпиада по Информатика, която тази година се провежда в Тайпе, Тайван.
Нашият отбор в състав Стефан Иванов, Енчо Мишинев, Момчил Пейчев и Христо Венев, с ръководители Емил Келеведжиев и Красимир Манев е в чудесни позиции след първата половина от Олимпиадата.
Христо Венев и Енчо Мишинев са с по 256 точки от 300 възможни и делят 8 - 26 място в общото класиране. Зад тях е Момчил Пейчев със 198 точки, а сериозно изостанал назад е Стефан Иванов с 23 точки.
Както приляга на Международна Олимпиада по Информатика, организаторите са спретнали изключителен сайт - впечатлен съм.
Има секция с резултати наживо, в която можете да проверите моментното класиране, има секция, представяща със снимкова информация участващите състезатели и ръководителите им, има страхотен основен сайт, препълнен с информация за града домакин, настаняването, програмата и всякакви детайли за голямото събитие. Естествено, има и страници във Facebook и Twitter.
И не на последно място - страхотно приложение за Android смартфони, показващо на телефона ви всичко важно от IOI 2014 - можете да го изтеглите от Google Play.
Сигурно се възторгвам прекалено на организацията на МОИ 2014, но честно казано, организаторите на PMWC, което се опитвам да следя в последните няколко дни ми скъсаха нервите с безумното си НЕотразяване на състезанието и безмислените отговори на молбата ми за повече детайли и информация!
И в момента сравнявам една модерно отразявана Олимпиада с... аборигени от каменната ера (държа да отбележа, че визирам единствено отразяването на PMWC и пълното информационно затъмнение. Самата организация на място като че ли е без забележки).
Да се върнем на МОИ 2014, страхотно представяне досега момчета, стискаме палци и пожелаваме успех и във втората част на състезанието, която ще се проведе утре, 17-ти юли.

Редакция: Крайни резултати:
Енчо Мишинев - 502 точки - 10-ти резултат на Олимпиадата!
Христо Венев - 449 точки - 24 място
Момчил Пейчев - 389 точки - 54 място
Стефан Иванов - 75 точки - 259 място

Редакция, 19.07: Вече е ясно изражението на постиженията на нашите състезатели в медали:
Българският отбор е с 2 златни и един сребърен медал от IOI 2014 в Тайван!
Златните медали са за Енчо Мишинев и Христо Венев. С отлично представяне и сребро е Момчил Пейчев.
В общото класиране България е на престижното 7-мо място на 26-та Международна Олимпиада по Информатика.
Браво на момчетата и техните ръководители!
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+