В неделя ще има раздвижване на летище София - връща се отбора ни от PMWC 2014 и заминава отбора ни за KIMC 2014

г. 18:03 ч.
В неделя ще има раздвижване на летище София - връща се отбора ни от PMWC 2014 и заминава отбора ни за KIMC 2014
Завърши математическото състезание Primary Mathematics World Contest в Хонг Конг.
След по-малко от час нашите състезатели се качват на обратния полет за България и утре към обяд ги очакваме на летище София.
Как се представиха българите - въпреки, че организаторите на това иначе хубаво състезание продължават напук на всичко да държат интересуващите се в неведение сметката е ясна - един страхотен резултат от 14 точки на Денислав от СМГ ни донесе дълго чакан златен медал от реномирано международно състезание. След него, в актива ни има един резултат от 12 точки и по няколко от 11 и 10 точки, които ни носят още няколко - поне 8 бронзови медала.
На отборно ниво, никакви изненади. Въпреки, че не се знаят резултатите на ПМГ Бургас и МГ Русе, първи места и златни медали няма да има. СМГ има едно второ място с 34 точки от 55 възможни, ПЧМГ е с 3-то място с 32 точки.
Според информацията, която имаме до момента, единственият отбор, в който и четиримата състезатели са спечелили индивидуални медали е този на ПЧМГ - един резултат от 12, един от 11 и два от 10 точки носят 4 бронзови медала на децата от частното училище. Във всеки от другите отбори има поне един състезател с по-малко от 10 точки.
Сравнение с миналата година е трудно да се направи заради страхотното постижение на Денислав Георгиев от СМГ, но като цяло блясъка на медалите не е толкова благороден. През 2013-та година имахме 5 сребърни и 6 бронзови с две постижения от 13 точки и 3 от 12 точки.
Ако изскочи повече информация и резултати от PMWC, те ще бъдат споделени в темата за PMWC / KIMC 2014 във форума ни. В първия й пост се конспектира всичко важно от двете математически състезания.

Време е да преминем на вълна International Mathematics Competition.
Тази година, реномираната математическа надпревара ще се проведе в Daejeon, Южна Корея.
В това състезание има две състезателни групи:
1. EMIC - Key Stage 2 включва състезатели, родени след 1-ви август 2000 година. Отборът на България за това състезание е съставен от 16 деца:
4 от тях са от СМГ - Люба Конова - 7 клас, Борис Барбов - 7 клас, Иван – Александър Мавров - 7 клас и Георги Паскалев - 7 клас.
4 са от ПМГ Бургас - Петър Чонгов 6 клас, Ирина Георгиева 6 клас, Николета Николова 6 клас, Мартина Димитрова 6 клас.
4 са от МГ Варна - Венислав Иванов 5 клас, Димитър Опърлаков 6 клас, Емилиян Стефанов 6 клас и Надежда Китипова 7 клас.
Последната 4-ка, за която нямам детайлна информация е тази на софийското 125 СОУ.
Без да подценявам състезателите, надеждите за добро представяне и златни медали са концентрирани в отбора на СМГ и безспорните му лидери Борис Барбов и Иван – Александър Мавров.
2. IWYMIC - Key Stage 3 включва състезатели, родени след 1-ви август 1997 година. Отборът на България за това състезание също е съставен от 16 деца:
Отбори от по 4 деца изпращат СМГ - Александър Чергански – 10 клас, Христо Попов – 9 клас, Деница Маркова – 10 клас, Виолета Найденова – 9 клас
МГ Варна - София Бурова 10 клас, Димитър Маркович 9 клас, Явор Георгиев 9 клас и Александър Георгиев 8 клас
СОУ Сава Доброплодни / ПМГ Шумен - Асел Исмолдаева, Георги Божидаров Бонев, Георги Атанасов Атанасов и Ивайло Георгиев
ПМГ Бургас.
Всичките 32-ма състезатели на България за KIMC 2014 заминават утре от летище София.
Запознайте се с детайлната програма на International Mathematics Competition 2014 - Южна Корея.
Всички новини около състезанието можете да споделяте в общата тема за KIMC и PMWC в нашия форум. В първия пост на темата ще се конспектира всичко важно от KIMC. Имайте предвид, че първите три страници от темата засягат PMWC, новините за KIMC почват след това.
Информация, новини, задачи и решения от International Mathematics Competition - IMC
Информация, новини, задачи и решения от Primary Mathematics World Contest - PMWC
                  
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+