Математическо състезание AIMO - Australian Intermediate Mathematics Olympiad

г. 15:47 ч.
Математическо състезание AIMO - Australian Intermediate Mathematics Olympiad
Утре, 11 септември, в България ще се проведе математическото състезание AIMO - Австралийска Математическа Олимпиада за ученици в 7 - 10 клас.
Домакини на дистанционното провеждане на Австралийската Олимпиада ще са Академия 21 век в Пловдив и Детска Академия за наука, изкуства и спорт - ДАНИС в София.
Състезанието е тежко, не се характеризира с масово участие. По света, в него се включват общо под 1000 ученика от 7, 8, 9 и 10 клас. Форматът е 10 задачи, 8 от които с отворен отговор и две задачи, изискващи пълно описване.
И условията, и решенията са на английски език.
Според мен, в България, в Australian Intermediate Mathematics Olympiad ще вземат участие не повече от 15 деца. За съжаление, малко късно се разбра, че това сериозно състезание ще се провежда и у нас и като за първа година информацията не успя да се разпространи както трябва между заинтересованите.
Успех на всички ентусиасти утре.
Записаните в Пловдив трябва да са към 10 часа (състезанието в Пловдив ще е от 10:30 до 14:30) в хотел „Марица“ - конферентна зала „Филипополис“.
Записаните в София трябва да са към 9 часа (състезанието в София ще е от 9:30 до 13:30) в ДАНИС - Ул. "Христо Ценов" бл. 9-13, партер.
Можете да прочетете повече информация и да споделите личните си впечатления от AIMO - Australian Intermediate Mathematics Olympiad в специалната тема за Олимпиадата в нашия форум.
Редакция, 12 септември: - В темата във форума можете да намерите отговори и условия на някои от задачите от Aimo 2014.

Редакция, 8 октомври:
Kris Dimitrov: When AIMO results will be published?
Australian Mathematics Trust: AIMO Results are not in as of yet. There was quite an increase in participation this year and it taking time to mark them.
Henry Yoo: would 2 weeks be enough from now
Australian Mathematics Trust: Should be less than that!
            
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+