Математически класации и рейтинги за учебната 2014 / 2015 година

г. 10:15 ч.
Математически класации и рейтинги за учебната 2014 / 2015 година
След броени дни започва новата учебна година.
Време е да помислим и какви математически класации ще се опитаме да поддържаме тази година:
1. Рейтинг за 4-ти клас, за ученици, които ще кандидатстват в СМГ в края на годината.
Това е най-старата математическа класация в сайта, това ще бъде четвърттата година, в която ще се прави. Нещата тук са ясни, какво ще включва тя?
Ако няма промени в регламента за прием в СМГ след 4-ти клас за тази година, математическият рейтинг ще включва резултати и коефициенти от балообразуващите състезания Черноризец Храбър, Софийски Математически Турнир, областни кръгове на Олимпиада по Математика и математическо състезание Европейско Кенгуру, финално математическо състезание на СМГ - Откриване на Млади Таланти.
За допълнителна информация, в рейтинг таблицата ще бъдат нанесени резултатите от пробните изпити за четвъртокласници в СМГ, резултатите от Пролетни Математически Състезания и Математически Предизвикателства - ПЧМГ.
Ще бъдат отбелязани учениците, които получават директен прием в СМГ, благодарение на призово място на ПМС или национален кръг на Европейско Кенгуру.
2. Национална класация от математически състезания за 5 и 6 клас. Това ще е най-обемната класация, ще включва резултати на ученици от цяла България в 5 или 6 клас от 8 състезания - Хитър Петър, Черноризец Храбър, Иван Салабашев, областен кръг на Олимпиада по математика, областен кръг на Европейско Кенгуру, Пролетни Математически Състезания - ПМС, състезание в Шумен - Академик Кирил Попов, състезание на ПЧМГ - Математически Предизвикателства.
3. Национална класация от математически състезания за 7, 8, 9, 10, 11 и 12 клас. Това ще е нова национална класация за по-големите ученици. Ще включва резултати на участници от цяла България в по-сериозните състезания от годишния календар - Есенен Математически Турнир, Зимни Математически Състезания, Пролетни Математически Състезания, Национална Олимпиада по Математика - Областен и Национален кръг.

Моля, ако имате предложения за промени и допълнения по заплануваните класации, споделете ги в темата във форума ни.
              
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+