Промени в приема в СМГ на ученици в пети клас за учебната 2015 / 2016 година

г. 15:43 ч.
Промени в приема в СМГ на ученици в пети клас за учебната 2015 / 2016 година
Софийската Математическа Гимназия Паисий Хилендарски промени регламента за прием след 4-ти клас.
Познатия ни предварителен рейтинг, който досега се формираше от трите най-добри резултата от математическите състезания Черноризец Храбър, Софийски Математически Турнир, областен кръг на Олимпиада по Математика и областен кръг на Европейско Кенгуру се опростява.
В настоящата кампания ще участват само 3 състезания:
- Софийски Математически Турнир - СМТ;
- Областен кръг на Олимпиада по Математика;
- Областен кръг на Европейско Кенгуру.
Децата отново ще имат възможност да изпуснат едно от трите предварителн състезания - финалния предварителен рейтинг ще се формира като средноаритметично от двете по-добри постижения от трите състезания!
Тежестта на предварителния рейтинг остава незаслужено малка - само 25%, като финалният рейтинг се формира като се събере предварителния рейтинг с утроения рейтинг от финалното състезание - Откриване на Млади Таланти, организирано от СМГ.
Както и миналата година, директна покана за записване получават състезатели, класирани на първо място на Национален кръг на математическо състезание Европейско Кенгуру или на първо място на Пролетни математически състезания.
Лично на мен промяната никак, ама никак не ми харесва, ако продължава в същия дух, след няколко години математическата гимназия пак ще го добута до старото положение, при което приема се определяше само с резултати от вътрешно състезание, а не от поредица от състезания, които помагат на децата да разкрият пълноценно таланта и знанията си.
Посетете централната страница на всички класации от математически състезания на ученици от 4 до 12 клас през учебната 2014 / 2015 година.
            
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+