Резултати от мистериозното азиатско състезание

г. 05:47 ч.
Резултати от мистериозното азиатско състезание
Помните ли преди около двайсетина дни, един петък се проведе едно... азиатско математическо състезание в СМГ.
Много трудно, с почти нулева възможност за максимален резултат. Форматът беше 25 задачи, от които 5 с отворен отговор за 75 минути. Но задачи, по-сериозни от тези, с които сме свикнали по напите състезания.
Тогава се появи информация, че това е първи квалификационен кръг за IMAS, ноникой не даде допълнителна информация.
Вчера са съобщили резултатите на шестокласниците в СМГ. Най-високият резултат е 87 точки, следван от 85 и два резултата от 82 точки. Доколкото знам, освен в СМГ, това състезание се е провело само в 125-то.
Докато очакваме нашите петокласни резултати възникна един въпрос. Ако това наистина е квалификация за IMAS, някъде прочетох, че за втори кръг продължават деца изкарали 90% или повече от общия брой точки. Ако това е вярно, не мисля че в 5-ти или 6-ти клас ще има дете, продължаващо напред. В БГ Мама пък се спомена, че напред продължават децата с топ 5% резултати от резултатите в страната.
Ще се радвам някой ако има повече информация какво беше това състезание, ще е свързано ли с втори кръг или ако има някакви резултати за някой клас да ги публикува в коментарите отдолу.
Информация, новини, задачи и решения от математическо състезание IMAS
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+