Важна информация за седмокласници - промяна във формата на общински кръг на Олимпиада по Математика

г. 16:30 ч.
Важна информация за седмокласници - промяна във формата на общински кръг на Олимпиада по Математика
Интересна информация можем да намерим в публикувания наскоро на сайта на МОН регламент за провеждане на Олимпиада по Математика за 4 - 8 клас.
Интересуващите се знаят, че общинският кръг на Националната Олимпиада по Математика за 7-ми клас нарушаваше традициите в последните години и беше във формата на националното външно оценяване по математика след 7-ми клас - 16 задачи с избираем отговор, 6 задачи с отворен отговор и две задачи, изискващи детайлно описание.
Тази година, форматът се връща към стандартния, добре познат ни както от другите класове, така и от областния и национален кръг - 3 задачи за подробно описване с време за решение - 4 часа.
Задача 1 и 2 са от учебното съдържание на задължителната подготовка, а задача 3 - от свободноизбираемата подготовка
Лично аз адмирирам връщането към стандарта, Олимпиадата по Математика няма допирни точки с НВО и не виждам каквато и да е полза общинския й кръг да се използва за един вид пробен изпит.
Така че, състезатели в 7-ми клас - гответе се за добре познатия ви вариант от 3 задачи и много време за обмисляне, за щастие, изключиха ви от експеримента :)
Информация, новини, задачи и решения от Национална Олимпиада по Математика
                
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+