Тази седмица започват Олимпиадите

г. 16:21 ч.
Тази седмица започват Олимпиадите
По-малко от две седмици остават до жадуваната и дълга зимна ваканция, но е време за последен напън.
Тази седмица предстоят две важни Олимпиади.
В събота е Олимпиадата по математика. Това ще е първият кръг, наречен Общински и ще започне от 8 часа сутринта. Продължителността е 4 часа, в рамките на които ще трябва да преборите 3 задачи (24 ако сте 7-ми клас).
Като цяло, първия кръг на математическата Олимпиада е лесен и добрите математици би следвало да нямат проблем с постигането на целта - резултат от над 16 точки (от 21 максимални), който позволява участие в следващия кръг.
Ако сте забравили да се запишете, тичайте още утре при вашата класна и го направете. И няма искам, не искам! Независимо как се представите, явяването ще ви даде и опит и самочувствие, което ще ви помогне следващия път да се справите по-добре.
Ден след Олимпиадата по математика, в неделя е Олимпиадата по История. Тя ще започне сутринта, в 9 часа. Погледнах задачи, давани на това състезание в 5-ти клас... много сложна ми се видя. Но и тук важи същото правило - нищо няма да загубите ако участвате, независимо от това, какъв резултат ще постигнете...
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+