Коледно Математическо Състезание - КМС 2014

г. 09:57 ч.
Коледно Математическо Състезание - КМС 2014
Тази събота, 13-ти декември в редица български градове ще се проведе традиционното Коледно Математическо Състезание.
То ще започне в 8:30 часа за 1 и 2 клас и в 10:30 часа за всички останали.
В София, както и всяка друга година, Коледното Математическо Състезание ще се пороведе само в 3 училища: 125 СОУ, 119 СОУ и 2 СОУ.
Детайли:
Коледното математическо състезание е за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Това е едно от по-лесните национални математически състезания, подходящо за деца с интерес към математиката, които не учат в математически гимназии.
Основно, на КМС се явяват деца от ниските класове от 1-ви до 4-ти.
Форматът в 7-ми и 12-ти клас го прави и добра контрола за предстоящите държавни изпити.
Форматът на състезанието за всички класове без 7-ми и 12-ти е един и същ - 9 задачи с избираем отговор и една задача, изискваща подробно решение. Специфичното е, че за всяка задача един от избираемите отговори е Друг отговор. Ако е посочен той, за верен се приема само ако допълнително е записан и правилния резултат.
Задачите от 1 до 3 се оценявят с по 3 точки, от 4 до 6 с по 5 точки и от 7 до 9 с по 7 точки. Задача 10 се решава подробно и се оценява с 15 точки, като се дават точки за части от задачата. Максималният брой точки е 60.
Задачите за 7 клас са във формата на националното външно оценяване по математика след 7 клас. Точките за 7 клас са максимално 100.
Задачите за 12 клас са във формат матура по стандарта на МОН.
Време за работа за 1 и 2 клас - 90 минути.
Време за работа за всички останали възрастови групи - 120 минути.

Изтеглете за самоподготовка Задачи и отговори от минали издания на Коледно Математическо Състезание - КМС.

Да проследим заедно Коледно Математическо Състезание - КМС 2014 в специалната тема за него в нашия форум.
Това е мястото, в което можете да зададете своя въпрос, да помогнете на питащ с отговор, да споделите своите впечатления и снимки от състезанието, да научите последните новини за него.

Интересна подробност - от тази година, КМС е едно от състезанията, които ще определят участниците в Национално Математическо Състезание, което ще се проведе на 6 юни 2015 година. Научете повече подробности за Националното Математическо Състезание.
Успех на всички явяващи се.
Информация, новини, задачи и решения от Коледно Математическо Състезание
                  
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+