Националната Mатематическа Kласация за 5 и 6 клас е обновена с резултати от областен кръг на НОМ

г. 11:12 ч.
Националната Mатематическа Kласация за 5 и 6 клас е обновена с резултати от областен кръг на НОМ
Повечето резултати от областния кръг на Националната Олимпиада по Математика вече са налични и своевременно са въведени в Класацията на Математиците от 5 и 6 клас, която поддържаме.
Забележка: Имайте предвид, че все още не всички резултати са налични – например няма такива от област Бургас, Габрово и други. Когато се появят, ще бъдат вкарани в националната класация, базирана на резултати от математически състезания.

Какво показват резултатите – вече е средата на учебната година и са проведени 4 от 8-те състезания, които следим – турнирите Хитър Петър, Черноризец Храбър, Иван Салабашев и областния кръг на НОМ.
Ясно се очертават лидерите във всеки от наборите:
В 5-ти клас трима състезатели имат коефициент над 90 общо от 4-те проведени досега състезания.
Това са лидерът в класацията – Борислав Кирилов от ПЧМГ и две момичета от Софийската Математическа Гимназия - Стефанка Манахова и Калина Николова.
Веднага след тях се нареждат съъстезатели по математика от Благоевград, Варна и Враца.
В 6-ти клас конкуренцията е ожесточена – 8 математици попадат в златната зона с коефициент от 90 или повече от всички проведени досега състезания.
Водач в набор 2002 при математиците е Светлин Лалов от СМГ. От всичките топ 8 състезателя по математика в 6-ти клас, 7 са възпитаници на СМГ. Разнообразието се внася от 4-тото място на Михаела Гледачева от ПЧМГ.
В класиранията и на двата класа определено ще има разместване, когато излязат всички резултати, не забравяйте.

- Вижте Национална Класация на математиците от 5-ти клас

- Вижте Национално Класиране от математически състезания на ученици от 6 клас

Моля, ако забележите неточност в нанесен в класациите резултат, име или подробности, сигнализирайте за грешката в темата за това във форума ни.
              
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+