ЧСОУ Свети Георги шокира родители с огромно увеличение на таксата

г. 07:42 ч.
ЧСОУ Свети Георги шокира родители с огромно увеличение на таксата
Преди месец, в мрежата плъзна информация за грандиозен проект на софийско частно училище.
Едно от най-скъпите и престижни частни училища - Свети Георги представи официално проект за строеж на страхотен комплекс, състоящ се от сгради, спортни съоръжения и паркове. Според презентацията, учебният комплекс ще струва десетки милиони, а финансирането идва в немалка част от европейски програми.
Е, както се разбра - не само оттам...
ЧСОУ Свети Георги и сега е едно от най-скъпите частни училища в България. Но... за строежа на новия училищен комплекс, собствениците явно са решили да повдигнат таксите за обучение с близо 50%. Информацията за това не е официална, но редица родители на ученици на Свети Георги алармират за това извиване на ръце и нови такси от порядъка на повече от 6000 евро на година в тази тема в БГ Мама.
Ако сумата ви се вижда малка, имайте предвид, че в нея според думи на родители в темата не се включват храна, транспорт, униформа, извънкласни занимания...
Подобно увеличение звучи абсурдно и неморално за текущите възпитаници на училището.
Началото на края?
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 2 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+