СМГ вече с две немски паралелки

г. 10:45 ч.
СМГ вече с две немски паралелки
Чудесна новина, Софийската Математическа Гимназия най-накрая уважи родителските желания и увеличи броя на немските паралелки за гимназиалната степен.
От учебната 2015 / 2016 година, СМГ вече ще приема деца в 2 немски и 4 английски паралелки. Досега училището предлагаше само една немска паралелка, което изстреля необходимия бал от матурата след 7-ми клас за попадане в нея до абсурдно високи стойности.
Честито на всички настоящи седмокласници, а и на по-малките ученици - отварянето на втора паралелка с интензивно изучаване на немски определено ще намали свръх изискването и желаното гимназиално обучение вече ще зависи по-малко от случайни и форсмажорни фактори.
Очакваме развитие по въпроса и детайли дали бъдещите ученици в немска паралелка в СМГ ще могат да защитават DSD – Deutsches Sprachdiplom.
Също от лятото, френският език се завръща в Математическата Гимназия! Засега, като втори език за деветокласници, а от по-следващата година, може би и обособен в паралелка с интензивно изучаване на френски език и преподаватели - французи.
Много интересни и положителни СМГ новини - благодарности на новия (вече не толкова нов :)) директор Антони Стоянов и за желанието му да превръща СМГ във все по-добро и по-добро училище.
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+