Седмо национално състезание по английски език между ученици от асоциацията на Кеймбридж училищата в България

г. 08:21 ч.
Седмо национално състезание по английски език между ученици от асоциацията на Кеймбридж училищата в България
През тази седмица се проведе първия, училищен кръг на ежегодното състезание на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Децата от СМГ се явяваха на два пъти ако не се лъжа - в сряда, и в петък.
За състезанието няма много информация. Доколкото схващам, децата са разделени не по възраст, а по знания. Състезанието се провежда в два кръга – вътрешноучилищен и национален. Всеки кръг включва пет нива, които следват делението на Общата европейска езикова рамка – А1, А2, В1, В2 и С1 и три допълнителни нива за най-малките ученици от 2 до 4 клас, съобразени със сертификатните изпити на Кеймбридж – нива Starters, Movers, Flyers.
Националният кръг на състезанието ще се проведе на 16-ти март, събота, в 137 СОУ „Ангел Кънчев“, София от 11 ч.
Кои деца ще бъдат поканени на националния кръг предстои да разберем. Предполагам, че резултатите от първия училищен кръг ще спазят лошата традиция в България и няма да излязат обобщено в интернет, а всяко училище ще разлепя отделни списъци с тях...
Резултатите от националния кръг би следвало да се появят тук, когато са готови.
        
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+