Прием в ПЧМГ след 7 клас за учебната 2015 / 2016 г.

г. 10:42 ч.
Прием в ПЧМГ след 7 клас за учебната 2015 / 2016 г.
Първа Частна Математическа Гимназия обяви условия за прием на гимназисти след завършен 7-ми клас.
В ПЧМГ ще се приемат ученици в два профила:
1. Профил Природоматематически с немски език
Профилът е с интензивно изучаване на немски език, профилиращите предмети са математика, информатика, немски език и информационни технологии.
2. Профил Природоматематически с английски език
Профилът е с интензивно изучаване на английски език, профилиращите предмети са математика, информатика, английски език и информационни технологии.

Условия за прием в 8 клас за учебната 2015/2016 г.:
• Оценка от приемните изпити по матиматика на ПЧМГ минимум Мн. добър 5.00;
• Оценка от приемния изпит по математика / НВО + Втори модул/ минимум Мн. добър 4.50;
• Оценка от приемния изпит по БЕЛ /НВО + Втори модул/ минимум Мн. добър 4.50.
Приемните изпити ще се проведат на следните дати:
• 7 юни 2015 г.
• 16 юни 2015 г.
• 5 юли 2015 г.

Лични наблюдения върху учебните профили в ПЧМГ
Сравних учебните планове на паралелките в СМГ и ПЧМГ. Какво ми направи впечатление?
Докато в прогимназията, учебните часове по математика са еднакви в двете училища, то в гимназиалния етап това не е така. ПЧМГ има общо за периода 8 - 12 клас около 250 учебни часа по-малко математика. Или средно по 50 часа матемтика по-малко на година.
Това не означава, че в училището се учи по-малко - просто тези часове са прелети в профилиране по Информатика и Информационни Технологии, предмети, за които ПЧМГ отделя значително повече учебни часове, отколкото СМГ. Интересна е и опцията за Cisco академия, която се предлага от ПЧМГ. Явно частното школо се стреми освен отличната подготовка по математика да профилира учениците си и с IT насоченост.
По отношение на език - и в двете гимназии часовете са еднакъв брой.
Няма информация по отношение на допълнителните школи по математика в ПЧМГ, но ако се базираме на информацията от прогимназията, то би следвало и в гимназиалния етап школите да са важна част от обучението, даваща ценни знания. Искрено се надявам, ръководството на ПЧМГ да продължи отличната традиция със задълбочени школи по състезателна математика от прогимназията и в гимназиалния етап. Това за мен е една от най-силните страни на частното училище.
Можем да предположим, че същото ще важи и по отношение на ангажираността на училищното ръководство, относно участието на негови ученици на състезания по математика на национално и международно ниво. По този показател, СМГ все още има предимство по отношение на участията в международни състезания, да се надяваме, че ПЧМГ ще продължи да се утвърждава като една от топ математическите гимназии и ще получава все повече възможности за изяви на международната сцена.
По информация от ученици от сегашния 8-ми клас на ПЧМГ - немският език е бил преподаван от двама преподаватели в 8-ми клас, нямам информация дали така ще бъде и през следващата учебна година.
Ами... това е от мен - опит за пряко съпоставяне на две от математическите гимназии в София.
Ако решите да се доверите на ПЧМГ за гимназиалната степен на обучение, посетете сайта на гимназията с условията за прием тази година.
Споделете мнението си за ПЧМГ или потърсете съвет от родители на ученици, учещи в училището в темата за математическата гимназия във форума ни
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+