Ваканция здравей, време е за състезания по математика

г. 08:14 ч.
Ваканция здравей, време е за състезания по математика
Честит празник на всички ученици. От днес започва най-голямата награда за здравото учене през годината - дългоочакваната лятна ваканция.
Разбира се, за любителите на състезанията по математика, ваканцията не протича стандартно. Какви състезания ни очакват през лятото на 2015 година?

• На 13 и 14 юни, в Пловдив ще се проведе турнира Математически Звезди за ученици от 2 до 6 клас.

• От 24 до 29 юни в Белград ще се проведе Младежка Балканска Олимпиада по Математика до 15.5 години - JBMO. Повече информация за МБОМ 2015 в нашия форум.

• На 1 и 2 юли, в Несебър ще се проведе финалът на Математика без Граници. Повече информация за Математика без Граници 2015 ще намерите във форума.

• От 5 до 12 юли в София ще се проведе VII Международен турнир на младите математици - ITYM

• От 3 до 15 юли в Тайланд е Международната олимпиада по математика. Информация за IMO 2015 в AlekDimitrov.com Форум.

• От 13 до 19 юли в Хонг Конг ще се проведе състезание по математика Primary Mathematics World Contest - Po Leung Kuk

• От 27 юли до 1 август, в Чанг Чун, Китай ще се проведе реномирания математически турнир International Mathematics Competition - CIMC 2015. Провежда се в две възрастови категории - EMIC (за ученици, родени след 1 август 2001 - максимум 7 клас, 13.5 години) и International World Youth Mathematics Competetion IWYMIC (за ученици, родени след 1 август 1998 - максимум 10 клас, 16.5 години). Повече информация за предстоящите важни азиатски състезания ще намерите в специалната тема за тях в AlekDimitrov.com Форум.

• На 30 юли в редица градове в България ще се проведе Австралийско Кенгуру. Повече информация за АК 2015.

• От 6 до 13 септември, в Созопол ще се проведе 6-ти международен фестивал на младите математици - Математически Боеве.

Гъста програма за любителите на състезателната математика, пожелаваме приятно съчетание на подготовка, състезания, резултати и почивка на топ състезателите ни.
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+