Прием в СМГ след 4 клас - промени в предварителния рейтинг

г. 12:17 ч.
Прием в СМГ след 4 клас - промени в предварителния рейтинг
СМГ публикува списъци с резултати на кандидатстващи в училището четвъртокласници от състезанията, които формират предварителния рейтинг - СМТ, областен кръг на Олимпиада и ЕК.
Официално публикуваните коефициенти са:
СМТ максимум - 73; СМТ минимум - 3
Олимпиада максимум - 21; Олимпиада минимум - 0
ЕК максимум - 115; ЕК минимум - 25
Не мога да схвана, защо за максимален резултат от Олимпиада е приет 21, а не 20.5 точки - това е максималният резултат и в нашата класация, и в публикуваните списъци. Предполагам, че е грешка, която ще бъде оправена в бъдеще.
Официалните коефициенти са въведени в рейтинг класацията за прием в СМГ, която поддържаме. Като за максимален резултат от Олимпиадата е въведен 20.5 точки, а не публикувания от СМГ - 21 точки. Има доста промени спрямо досегашното класиране заради намаляването на EK max от 120 на 115.
Повече информация и детайли за приема в СМГ след 4 клас през 2015 г. ще намерите в специалната тема във форума ни.
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+