Роботът VGo помага на болни деца да участват пълноценно в учебния процес

г. 08:23 ч.
Роботът VGo помага на болни деца да участват пълноценно в учебния процес
ак ще ги стигнем... Всеки помни тези думи на незабравимия Тодор Колев. Актуални преди десетилетия, актуални и сега.
Антипод на хаоса в нашето образование е тази новина. 7-годишния Девън Кароу от щата Ню-Йорк има сериозна алергия, която не му позволява да посещава училище и да излиза на обществени места без сериозен риск за здравето си.
Но... малкият човек трябва да се учи и в негова помощ идва роботът VGo. Той е разработен от американската компания Nashua и е представен за пръв път през 2011 година. Към момента, той помага на няколко десетки деца да не изостават от учебния процес и да получават добро образование. Машинката помага на Девън да участва в учебния процес като предава видео и звук от часовете, а съучениците му приемат положително електронния си съученик.
Повече информация за Девън и VGo робота.

ПС - Не си мислете, че VGo е нещо изключително и няма как да имаме щастието да се докоснем до подобни технологии в България. Цената на робота е само около $6000, а месечната му поддръжка е от порядъка на $100.
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+