Математика без Граници - индивидуални и отборни победители от финал 2015 в Несебър

г. 07:39 ч.
Математика без Граници - индивидуални и отборни победители от финал 2015 в Несебър
Вчера се проведе финалния етап на състезанието Математика без Граници.
Финалистите се състезаваха в индивидуален и отборен кръг.
Организаторите раздадоха 43 златни медали на финалистите, които бяха разделени в 9 състезателни групи, спрямо възрастта си.
За цвят, във финала имаше международно участие от Азербайджан, Казахстан, Китай, Турция, Узбекистан, Мексико. Пъстра палитра от деца, но все пак трябва да отбележим, че толкова много иностранци са успели да завоюват едва два от 43-те златни медала - и двата в трети клас.... Разбира се, целта е изпълнена и в прессъобщенията ще бъде наблегнато на широкото международно участие, но да се надяваме в бъдеще то да е от сериозни състезатели, а не екскурзианти, дошли на море :)
Резултатите от индивидуалния и отборния етап на финала на Математика без Граници 2015 в Несебър, както и преки впечатления от родители на участници можете да прочетете в темата за математическото състезание във форума ни.
Информация, новини, задачи и решения от Математика без Граници
  
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 4,7 / 3 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+