Има ли граници физиката - Теодосий Теодосиев

г. 12:22 ч.
Има ли граници физиката - Теодосий Теодосиев
Казанлъшкият феномен - уникалният учител по физика Теодосий Теодосиев, подготвящ много от най-добрите ни физици, представящи ни на международни Олимпиади си има и своята "тъмна страна" :).
Родители на ученици от ПМГ Казанлък, където Тео преподава се събраха на протест срещу нетрадиционния учител. Претенциите на родителите са, че Теодосий Теодосиев има значително по-високи изисквания към всичките си ученици, а не само към тези, които проявяват интерес към тази наука. И съответно, базира оценките си не на материал от учебната програма. Резултатът е масово ниски оценки по физика на ученици от ПМГ Казанлък.
Има резон в подобно недоволство - и хубавото трябва да има граници. Чест и адмирации за ТЕО за това, което прави за учениците с интерес към физиката, но за всички ще бъде по-добре, ако подготовката, надхвърляща учебния материал е изнесена в отделна школа, участието в която по никакъв начин не влияе на оценката, полагаща се за усвояване на учебния материал.
Според информация на източника, директорът на ПМГ Казанлък, Красимир Дамянов е наясно със ситуацията е е обещал да вземе мерки, така че нито учител, нито ученици да се почувстват обидени и ощетени.
Източник: Kazanlak.com
      
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 2,5 / 2 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+