Промяна в балообразуването за прием в гимназии след 7 клас

г. 08:27 ч.
Промяна в балообразуването за прием в гимназии след 7 клас
Министерство на Образованието предвижда промени в балообразуването при кандидатстване след 7 клас.
Досега, оценката се формираше от удвоените оценки от Националното външно оценяване по БЕЛ и Математика, плюс оценката от дипломата за 7 клас по БЕЛ, плюс оценката от дипломата за 7 клас по математика.

Според проекта за изменение на наредбата за прием, от следващата година, балът ще се формира като сбор от удвоените оценки от НВО, плюс годишната оценка по един профилиращ предмет, който ще се определя от всяко училище, плюс общия успех от дипломата за 7 клас.

Стъпка в правилната посока. Това ще попречи на все по-нарастващото неглижиране на важни дисциплини, изучавани в 7 клас като химия, биология, физика. Годишните оценки от тях ще влияят върху бала за прием ако изменението бъде прието.
Източник: StandratNews

Редакция: За съжаление, Министерството не спази проекта за промяна и се уплаши от недоволството на родители, които бяха против промяната. Защо са против... не знам, най-вероятно защото хлапетата ще трябва да си налягат парцалите по всички предмети ако бъде приета, а ученето не е на особена почит в наше време...
Информация, новини, задачи и решения от Матура по математика за седмокласници - НВО
    
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 3,5 / 56 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+